Paardencoaching

 

Het magische effect van paardencoaching op Vlieland

Het krachtige van coaching met paarden is dat alleen al de aanwezigheid van een paard een enorme uitwerking op mensen heeft. Helemaal als je dit kunt ervaren met de wind in je haar en de ruisende zee op de achtergrond. In de buurt van een paard focus je je op deze coach op 4 benen en verdwijnen andere zaken even naar de achtergrond, je reageert vanuit je
gevoel. Paarden lezen jouw lichaamstaal en
reageren daarop. Als Vlielandse paardencoach help ik jouw door zonder oordeel vragen te stellen n.a.v. wat het paard doet tijdens de sessie, terwijl jij stevig op Vlielandse bodem staat bij Manege de Seeruyter.

Doordat via de invloed van het paard als het ware een ‘andere ingang’ wordt
genomen bij het coachen brengt dit jouw tot mooie inzichten. Onze werkwijze
zorgt ervoor dat denken en voelen (opnieuw) met elkaar in verbinding worden
gebracht. Het paard voelt deze verandering en zal dit tonen. Voor mensen is dit vaak positief confronterend om mee te maken. Deze methode is heel effectief: jij ontdekt jouw eigen weg. En deze inzichten blijven hangen omdat ze uit jouzelf komen en dus bij jouw passen.

De Vlielandse paardencoach van NovaQi Coaching begeleidt tevens teams door samen aan de bak te gaan in de bak van Manege de Seeruyter.

Check Novaqi.nl voor de mogelijkheden.

Mail: elaineolderiekerink@gmail.com

 

 

 


Introductie-workshop paardencoaching:

“Van paarden kun je leren.”

Sta jij open voor een bijzondere ontmoeting – via het paard –  met jezelf?
Dit kan tijdens een Introductie-Workshop die  ik bij bij Manege de Seeruyter op Vlieland begeleid.  Ik vertel je tijdens de workshop waarom er specifiek paarden worden gebruikt bij de coaching. En daarna ga je natuurlijk zelf aan de slag bij het paard. Hier is geen rij-ervaring voor nodig omdat je niet op het paard gaat zitten

Ontdek in jouw tempo hoe je contact hoe je contact kunt maken met het paard en hoe je reageert in een voor jou onbekende setting. Kun je gebruik maken van dit contact met het paard en ben je daadkrachtig genoeg om hem bijvoorbeeld door een parcours te leiden naar een zelf gekozen doel? Dit klinkt misschien eenvoudig. Maar het blijkt in de praktijk nog best wel ingewikkeld te zijn. Wanneer één van deze elementen namelijk niet goed werkt of geheel afwezig is, zal een paard dit merken en zijn eigen pad kiezen. Maar stel dat je het daarna nog eens helemaal anders mag doen. Het paard heeft geen herinnering aan de vorige keer waardoor je kunt experimenteren en improvisatietalent en creativiteit opnieuw kunt inzetten. Spelenderwijs ontdek je misschien nieuwe talenten bij jezelf. Hoef gaaf is dat? en ik begeleid je erbij.

Mijn naam is Yvon. Deelnemers die bij mij en de paarden zijn geweest vinden mij rustig, betrokken en empatisch. Ik kan goed luisteren en zal niets voor je invullen. Ik hoop dat de workshop jou positief verrast over het coachen met paarden en motiveert om het vaker voor jezelf of voor jouw werk in te zetten.

Samen met de co-coaches Polly of Amigo van manege de Seeruyter vormen we “een nieuwe kudde”. en wat er dan gebeurt kun je moeilijk vertellen. Dat moet je echt meemaken en ervaren.

Voor vragen mail naar info@paardenvanwaarde.nl of bel me op 06-57275393

Wil je liever een 1-op-1 coach sessie?
Hierover lees je meer op mijn website van Paarden van Waarde.
www.paardenvanwaarde.nl